maanantai 28. toukokuuta 2012

Fresh start

Aikanaan tein aamuerobista samasta syystä kuin varmaan iso osa muistakin (ainakin naispuolisista?) aamujumppaajista; tyhjällä vatsalla rasva palaa. Asenne oli, että kun nyt on itsensä kukonlaulun aikaan sängystä repinyt, pitää treenata kovaa. Siitähän ei muuta seurannut kuin huono olo ja aamuheräämisten muuttuminen pakkopullaksi. Ei hyvä.

Nykyisin teen useimpina aamuina reippaan puolen tunnin lenkin, joka on ns. "lempeä herätys", hetki nauttia raittiista ilmasta omien ajatustensa kanssa. Suosin aamulenkeillä vaihtelevaa maastoa, koska olen huomannut että parit portaat tai kunnon ylämäki matkan varrella haastavat isommat lihasryhmät ja laittavat aineenvaihdunnan liikkeelle. Lenkin jälkeen suihkunraikkaana aamupala maistuu ja fiilis on mahtava.

Viimepäivinä on kelvannut köydä aamulenkillä, kun aurinko paistaa jo seitsemältä, linnut laulaa ja ilmassa on huumaava kesän tuoksu. Tätä lisää!

Aamulenkille lähden tyhjällä vatsalla, mutta sitä seuraava aamupala koostuu lähes päivästä toiseen samoista peruspalikoista pienillä variaatioilla.

Tänä aamuna tarjolla oli ananas-kookos smoothie ja tietenkin iso kuppi kahvia.

Ananas-kookos smoothie

1 prk ananspaloja
100g turkkilaista jogurttia
1/2 sitruunan mehu
1 rkl kookoshiutaleita
sitruunamelissaa
(psylliumia)






No ihan noin hienolta ei smoothieni näyttänyt, mutta maku oli sitäkin parempi. Sopivasti proteiinia ja rasvaa pitämään kylläisenä ja mielettömän raikas maku. Kannatta kokeilla, tällä lähtee päivää hyvin käyntiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti